Heroji 2021.



Petrinjski gimnastičari

Petrinjski gimnastičari nakon potresa su trenirali u šatoru: Uspjeli su osvojiti 21 medalju

Desetak djece i trener u vrijeme potresa trenirali su u dvorani. Okolne kuće i zgrade rušile su se na dvoranu, a samo 15 sekundi prije potresa je jedno dijete sišlo sa sprave. Samo čudom i srećom nitko nije stradao

OPŠIRNIJE

Iako su uvjeti daleko od idealnih jer je u šatoru zimi hladno, a ljeti prevruće te trenutno nemamo sanitarnog čvora jer se voda zaledila, unatoč svemu tome mi smo sretni da i to imamo. Djeca su nakon potresa redovito dolazila i vježbala u nadi da ako se pokažu dobrima na prvenstvu da će im se zbog toga prije obnoviti dvorana, rekla je Gordana Jambrović, glavna tajnica i trenerica Gimnastičkog kluba "Petrinja".

Petrinjski gimnastičari su u listopadu prošle godine na Prvenstvu Hrvatske u gimnastici u Osijeku osvojili čak 21 medalju, 19 pojedinačnih i dvije ekipne. Grijani šator-dvoranu u ožujku su im, tri mjeseca nakon potresa, osigurali Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski gimnastički savez, a opremu su dobili iz donacija. Čim su bili osigurani minimalni uvjeti gimnastičari su odmah nastavili s treninzima.

Desetak djece i trener u vrijeme potresa trenirali su u dvorani. Okolne kuće i zgrade rušile su se na dvoranu, a samo 15 sekundi prije potresa je jedno dijete sišlo sa sprave na kojoj je bilo zavezano rukama radi izvođenja određenog elementa vježbe. Samo čudom nitko nije stradao.

- Puno naše djece još nije u svojim kućama već su na privremenim smještajima, ali bez obzira na sve dolaze redovito na treninge i odlični su učenici. Desetak kategoriziranih vježbača s treninzima nije prestalo vježbati čak i dok šator nismo imali te su na treninge putovali u Zagreb ili Sisak, a djeca koja su se bila nakratko sklonila u druge gradove poput Nedelišća, Zadra i Splita, trenirala su u tim gradovima - ponosna je na mlade gimnastičare trenerica.