Heroji 2010.



OBITELJ SEFER

Sisak

Liječnici su majci Danijeli Sefer preporučili pobačaj dva mjeseca prije poroda, no ona je sinu pružila šansu - istu kakvu će on tri godine poslije pružiti drugoj djeci...

OPŠIRNIJE

Kada su nas liječnici pitali želimo li darovati Emanuelove organe, ostali smo bez riječi, pogledali smo se i pristali. Shvatili smo da tako naš Emanuel za nas nikada neće umrijeti, a dodatno će živjetii u tijelima druge djece koja će dobiti priliku za život zahvaljujući njegovom srcu, bubrezima i jetri. Također, ponosni smo i radosni što smo toj djeci omogućili život. To nam je dalo snagu za odluku i ni u jednom trenutku nismo se pokajali. Žalosni smo jer Emanuel fizički nije snama, ali sretni zbog njegove misije, ističu roditelji Danijela (30) i Senad Sefer (30) iz Siska. Liječnici su Danijeli 2006. savjetovali prekid trudnoće dva mjeseca prije poroda, rekavši da njezin sin ima hidrocefalus zbog ciste u mozgu. Ona je odlučila roditi. Kirurzi su Emanuelu nakon rođenja odstranili cistu i dječak se razvijao normalno. Kontrole su pokazale da je zdrav. No, 20. srpnja počeo je povraćati. Kazao je majci da ga okupa da bude čist i dodao da roditelje voli najviše na svijetu.

- To su bile posljednje riječi.

Četiri sata kasnije dobio je napad koji je završio moždanim udarom. Prevezen je u bolnicu Sisak, potom u Zagreb u Klaićevu, a preminuo je sutradan, 22. srpnja ove godine, kaže Danijela.

VESELI DJEČAK SVOJIM JE SMIJEHOM DONOSIO RADOST

Bio je zaigrano i iznimno pametno dijete, snalažljivo i umiljato. Volio je ići u crkvu na misu, svakog od nas je blagoslivljao. Znao je molitve napamet, osobito Anđele čuvaru i Očenaš, a obitelj i susjedi su ga obožavali, ističu neutješni roditelji Danijela i Senad.