Heroji 2011.



ENA ŠARAC

Nema predaje

Za Enu odustajanje nikada nije bila opcija, a svaku strašnu dijagnozu uvijek je prihvatila uz misao kako će se izboriti i pobijediti. Pomaže joj pisanje stihova i razgovor s ljudima na Facebooku

OPŠIRNIJE

Prije devet godina liječnici su roditeljima Osječanke Ene Šarac priopćili da malena ima zloćudni tumor na mozgu. Od tada se svi zajedno bore protiv bolesti, no Ena je ta koja se bori i protiv malodušnosti. Lani je čak bila u invalidskim kolicima. Liječnici sutvrdili da su joj u nogama živci bili potpuno odumrli i da više nikada neće hodati. Bila je to posljedica agresivne kemoterapije, liječenja od kojeg je izgubila imunitet.

- Odlučila sam napustiti invalidska kolica i svoju namjeru sam provela do kraja. Vjerovala sam da ću moći to izvesti, uspjela sam i - sada idemo dalje. Mene tek čeka najteže, priča Ena očekujući poziv za operaciju u Parizu. Nakon tri neuspješna pokušaja odstranjivanja tumora nitko u Hrvatskoj više nije htio riskirati, jer “kućni ljubimac”, kako je Ena u svojem Facebook bolesničkom dnevniku nazvala tumor, ukliještio se između očnih živaca. Zbog najmanje greške tijekom operacije mogla bi ostati slijepa. Operaciju u Parizu Ena doživljava kao svoju životnu utakmicu i odlučna je u nakani da i ovoga puta pobijedi. Prije godinu dana bila je spremna prodati svoj laptop, tada jedini prozor u svijet, i tako namaknuti dio novca za operaciju. Cijela Hrvatska je ustala na noge i spriječila je u prodaji, a ubrzo je počeo pristizati novac sa svih strana za operaciju tumora.

- Svi kažu da me čeka teška operacija. A koja to nije? Pa i vađenje zuba se može zakomplicirati - tješi Ena svoju obitelj i prijatelje.

ENA OBJAVLJUJE PJESME NA FACEBOOKU

“Ovoga puta sam imala ja sreću i dobila pomoći i predivnih prijatelja punu vreću!!! Sada moram ozdraviti i nema mi druge – jer, kako drugačije izaći pred sve ove divne ljude? Ogromno hvala svima...”