Heroji 2011.



DRAŽEN CVETKOVIĆ

Bez straha

Grupa huligana počela je maltretirati dječaka (15) u dvorištu škole. Profesor latinskog jezika rekao im je da prestanu, a oni su se okrenuli prema njemu. Uhvatili su ga za ruke i počeli udarati...

OPŠIRNIJE

Radim u školi i znam s kakvim se problemima suočavaju prosvjetni djelatnici. Ono što je napravio prof. Dražen Cvetković, kada je stao u obranu mog 15-godišnjeg sina Zvonimira, zaista zaslužuje svako divljenje, kazala je Nada Radenić, majka dječaka kojeg je u ožujku pred Medicinskom školom u Bjelovaru napala grupa dječaka. Bili su stariji od njega, a išli su u susjednu školu. Pokušavajući prvo riječima zaustaviti nasilno ponašanje, 47-godišnji profesor latinskog jezika je krenuo u zaštitu svom učeniku koji je tada pohađao prvi razred.

-Viknuo sam im da prestanu. Predvođeni mladićem koji je već završio srednju školu, uz psovke su krenuli prema meni. Rukom sam odgurnuo jednog od njih i tada su me zasuli bujicom udaraca. Držali su me za ruke i tukli po glavi i tijelu. Branio sam se dok nije došla ravnateljica i domari koji su prekinuli brutalni napad – kazao je Cvetković.

Mladići su mu i dalje prijetili batinama, pa je intervenirala policija i odvela nasilnike.

- Bilo je kolega koji su mi rekli da sam se trebao praviti da ništa ne vidim i ne miješati se u dječji sukob. No tada bi 15-godišnjaka okrutno pretukli i ja jednostavno nisam mogao ostati po strani - zaključio je hrabri profesor kojeg su učenici ngradili pljeskom.

Od 22 godine radnog staža posljednjih 12 ima u učionicama, a na posao u Bjelovar svakoga dana putuje iz 20-tak kilometara udaljenih Šemovaca nadomak Đurđevcu.

NE ZNAJU SE RAZLOZI TUČNJAVE

Od sukoba u školi prošlo je godinu dana, a još se nisu rasvijetlili razlozi zbog kojih je grupa starijih mladića maltretirala dječaka. Policija je uhitila huligane i o slučaju obavijestila Državno odvjetništvo za mladež.