Heroji 2011.



IVANKA I IVICA ČELIK

Brojna obitelj

Umirućim kumovima supružnici Čelik obećali su da će skrbiti o njihovim mališanima. Održali su obećanje, i uz svoje dvoje djece, pružili su dom trojici dječaka svojih preminulih dragih prijatelja

OPŠIRNIJE

Prije četiri godine Karlo (14), Borna (11) i Marko (5) Franjo ostali su bez oca. Miljenko je umro od srčanog udara u 38. godini, svega par dana nakon Markovog prvog rođendana. Supruga Marijana (35) oboljela je od rijetkog zloćudnog tumora na mozgu, a osam mjeseci kasnije i preminula. Uz svoje dvoje djece Mateu (14) i Tomislava (11), supružnici Ivica (41) i Ivanka Čelik (41) prigrlili su i tri sina kumova. Kako bi im olakšali život, iz Siska su se doselili u Koprivnicu. Djecu su pitali žele li živjeti s njima.

- Nismo samo supruga i ja napravili promjenu, već i naša djeca, Matea i Tomislav. Ostavili su prijatelje i školu u Sisku i doselili se u nepoznato - kaže Ivica, bojnik po činu. Ponosan je i na suprugu. Ona je sama s djecom od ponedjeljka do petka, jer on radi u Ministarstvu obrane u Zagrebu. Ivanka je otišla u mirovinu kako bi se mogla posvetiti djeci i odgoju mališana. Borna, Karlo i Marko o pokojnim roditeljima ne pričaju. Iako ne pokazuju emocije, često, ali diskretno, pogled im bježi na zid iznad televizora prepun njihovih fotografija u roditeljskom zagrljaju.

- Dečki nas zovu kume i kumo i mi se protiv toga ne bunimo. Mi smo tu za njih i brinut ćemo se o njima do kada god to bude potrebno. Moramo ih postaviti na noge da dobiju dobar posao i voljeli bismo se opet ovdje susresti za 15-tak godina. Tek tada ćemo vidjeti jesmo li uspješno odradili ovu našu misiju - zaključili su supružnici Čelik.

IVICA I IVANKA KAŽU DA SU DJECA DOBRA

Svaki tjedan odlazimo na groblje. Marko je baš za mamu i tatu naručio aranžman i sam je odabrao cvijeće i ukrase. Mi smo tu za njih i brinut ćemo se o njima do kada god to bude potrebno, pričaju Ivica i Ivanka.