Heroji 2012.



KATARINA PRUNGL

Skočila u ledeno more i spasila čovjeku život

Hrabra djevojka vidjela je kako auto s dvoje ljudi pada u more. Nakon nekoliko sekundi isplivala je samo jedna glava. Zabrinula se za drugog čovjeka...

OPŠIRNIJE

Krajem siječnja u poslijepodnevnim satima vozač je sa suvozačicom sletio u more. Ona je isplivala, no on se zaglavio na sjedalu. U prvi trenutak nije mi bilo jasno što se zbiva, a onda sam se okrenula i vidjela auto u moru, prisjetila se Katarina Prungl (31), konobarica iz brodskog kafića. Na rivi su stajali muškarci, ali nisu reagirali. Ona je skinula cizme i jaknu i skocila u more. Automobil je polako tonuo, suvozačica je isplivala, a njen otac se zaglavio na vozačkom sjedalu. 

- Lupao je rukama po prozoru, a ja sam pokušavala otvoriti vrata. Nisam uspjela, ali prozor je bio djelomično otvoren, zgrabila sam ga za rame i izvukla, nisam zapravo ni sigurna, bio je mrkli mrak - rekla je tada ova hrabra djevojka. 

Vozač, Goran Damić (62) vozio je kćer Tanju (33) kako bi nešto odnijela upravo na trajekt “Petar Hektorović”. Bilo je mračno i mislio je da vozi u dobrom pravcu.

- Mislio sam da sam na početku gata kad je auto odjednom propao. Moja kćer odmah je isplivala, a ja nisam nikako uspijevao otvoriti svoja vrata. Uspio sam uz pomoć ove djevojke - rekao nam je tada vidno šokirani Goran Damić, svjestan da bi bez Katarinine pomoći poginuo. Katarina je poslije spašavanja otišla na posao, ukrcala se na trajekt i otplovila na Vis.

SVI SU BILI U POTPUNOM ŠOKU I NEVJERICI

Bilo je kao u filmovima, ali moram priznati da auto u stvarnosti puno brže potone nego na filmu. Mislim da je Audi potonuo za manje od dvije minute, rekla je u siječnju Katarina.