Heroji 2013.



GABRIJEL I FILIP CRNJAC

Pronašli i odmah vratili torbu sa 30.000 eura

U diplomatskoj torbi bio je svežanj novčanica i nekoliko mobitela. Braća su bez razmišljanja pozvala policajca i predala mu svoj pronalazak

OPŠIRNIJE

Taksisti Filip i Gabrijel kažu da nikada ne bi mogli uzeti nešto tuđe, pa su odmah vratili torbu s novcem.

Gabrijel je u kolovozu u toaletu pulske Zračne luke pronašao diplomatsku torbicu s dokumentima i nekoliko desetaka tisuća eura koje su pripadale ruskom državljanu.

Torbica je bila otvorena, a iz nje su virila tri mobitela od kojih je jedan bio zlatna Nokia. 

- U razgovoru s bratom odlučili smo da torbicu predam policajcu u Zračnoj luci. Isprva se policajac malo naljutio te me pitao zašto sam dirao torbu kada znam da je to zračna luka i da je možda vlasnik u blizini. Rekao sam mu da nema nikoga i da bi je sigurno uzeo netko drugi - ispričao je Gabrijel.

Policajac je izvadio stvari kako bi otkrio ima li dokumenata. 

- Za oko su mi zapeli mobiteli od kojih je jedan bio Iphone, a drugi zlatna Nokia. Vrijede više nego moj auto. Vidjeli smo i nešto novca, eure, dolare i rublje. Potom je u panici stigao Rus koji je policajcu rekao da mu nema torbice. Policajac mu je rekao da sam je ja pronašao, a vlasnik je provjerio je li sve unutra. Dao mi je i novčanu nagradu koju nisam očekivao. Potom je iz drugog pretinca izvadio snop novčanica koje do tada nismo vidjeli. Bile su novčanice po 500 eura, a snop je bio debljine kutije cigareta. Potom je odjurio dalje - rekao je Gabrijel. 

On i brat kažu da njihovi klijenti često zaboravljaju mobitele u njihovom vozilu dok taksiraju, a njih dvojica su tu da vlasnicima uvijek vrate izgubljeno.

Sretni što su Ponos Hrvatske

Gabrijel i brat Filip presretni su što su dobili nagradu Ponos Hrvatske. 

- To je velika čast. Mislimo da smo samo radili svoj posao i ništa drugo. Nikada ne bismo mogli uzeti ni jednu kunu koja nam ne pripada - kažu.