Heroji 2013.



DUBRAVKA GLAVAŠ

Žrtvovala svoj posao da spasi kolegicu s djecom

Otkaz za samohranu majku dvoje djece s kreditom bio bi katastrofalan, pa je Dubravka odlučila pomoći prijateljici kako je najbolje mogla

OPŠIRNIJE

Dajte otkaz meni, ostavite nju!, viknula je Dubravka na čuđenje cijele tvrtke. Đurđica Švigač (31) je majka dvoje djece o kojima sama brine jer joj je muž poginuo u prometnoj nesreći. Ima i kredit.

- Đurđica je moja najbolja prijateljica, dijelile smo i dobro i zlo radeći zajedno, i nisam to mogla dopustiti. Pred svima sam pitala direktora može li meni dati otkaz, a ostaviti Đurđicu. Svi su me iznenađeno pogledali, neke su žene počele plakati, a onda je direktor rekao da može. Tražila sam samo garanciju da ona dođe na moje radno mjesto - prisjeća se Dubravka Glavaš.

Svi su joj željeli čestitati zbog učinjenog. Iako tvrdi da je samo učinila nešto što joj je savijest nalagala, mnogi su joj priznali da tako nešto ne bi učinili ni za koga, posebice u ovo vrijeme sveopće nezaposlenosti.

- Čak mi je i tata rekao da je bilo glupo ostaviti siguran posao, ali onda je priznao da sam učinila dobro djelo i da je ponosan na mene. Nije mi žao zbog učinjenog. Đurđica još radi i posao joj je bio potrebniji nego meni. Ja još nisam udana, živim kod roditelja i lakše ću naći drugi posao - kazala je tada Dubravka.

Iako joj je cijela Hrvatska čestitala na humanosti i čestitosti do sada nije uspjela pronaći siguran posao. Otišla je u Njemačku.

- Sada sam u Frankfurtu. Voljela bih imati neki siguran posao i skrasiti se konačno, ali to je u Hrvatskoj izgleda nemoguće - kaže Dubravka koja svakodnevno kontaktira sa svojom prijateljicom Đurđicom.

Za Đurđicu je Dubravka anđeo

Još uvijek ne mogu shvatiti zašto je to Dubravka učinila. Moja djeca i ja dužnici smo joj do kraja života. Ona je naša heroina i naš pravi anđeo, rekla je Đurđica koja i danas zbog svega ima grižnju savjesti.