Heroji 2013.



KREŠIMIR PLAVETIĆ

Pokvario im se auto, a Krešimir im je dao svoj

Obitelj Guštin iz okolice Ozlja u ožujku je putovala u Rijeku na promociju kćeri koja je ondje diplomirala, no automobil im se pokvario

OPŠIRNIJE

Nesebično i s puno vjere u ljude, potpunim strancima Krešimir je dao u ruke svoju opel vectru i pomogao im.

- Na mjenjaču im se odšarafila šipka i zaglavio se u jednoj brzini. Bez razmišljanja sam im dao svoj auto - kazao je Krešimir Plavetić (34) iz Karlovca.

Marijan Guštin sa suprugom Tatjanom i kćeri Adrijanom krenuo je u ožujku iz Ozlja na promociju kćeri Valentine u Rijeku. Kraj Novigrada na Dobri pokvario im se auto. Uspjeli su se dokopati benzinske postase dokopati benzinske postaje na Vukovoj Gorici. Marijan je pokušao pozvati u pomoć mehaničara, ali sve se činilo uzalud. Znali su da će propustiti promociju.

- Pogledao sam im auto i shvatio da neće stići do Rijeke. Dao sam im ključeve. Već su bili na knap s vremenom - prisjeća se Krešimir. Ljudima koje je prvi puta u životu vidio, nije se libio dati svoju Vectru.

- Pomislio sam što bi bilo da sam ja na njihovu mjestu i da idem na promociju svog sina. Da zbog takvog nečega to propustim - govori Krešimir.

Guštinovi su na primociju stigli sa samo nekoliko minuta zakašnjenja.

- Nije mi ni palo na pamet da se neće vratiti s autom. Kad sam to ispričao supruzi Nikolini (27) samo se nasmijala i rekla da je to meni slično - priča Krešimir.

I ranije je pomagao vozačima koji su zaglavili kod njega na benzinskoj. Smatra da nije učinio ništa posebno te da bi drugi na njegovom mjestu isto tako reagirali.

Vozio čovjeka po nove gume

Prije nekoliko godina Krešimir je pomogao muškarcu s Vira. On je krenuo kupiti zimske gume, no zapao je snijeg i nije mogao nastaviti. Krešimir ga je posjeo u svoj auto te osobno odvezao u nabavku i vratio do benzinske.