Heroji 2014.anita i stjepan bahun

Posvojili tri dječaka i usvojili još troje djece, sad su sretni

Bračni par Bahun prigrlio je mališane bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Sad u Biljevcu brinu o šestero vesele djece i kažu kako se nikada nisu osjećali bolje ni ispunjenije

OPŠIRNIJE

Nakon što su se vjenčali 1996., Anita (45) i Stjepan (44) Bahun iz sela Biljevac kraj Ivanca pokušavali su 15 godina dobiti djecu. Nažalost, ni nakon pokušaja medicinski potpomognutih oplodnji Anita nije mogla zatrudnjeti. Od tih 15 godina, sedam su čekali na posvojenje. Danas se u njihovu veselom i toplom domu čuju cika, vika, radost i smijeh ne jednog djeteta, nego njih šestero.

- To je tako moralo biti, svatko dobije ono što mu je suđeno i što svim srcem želi – veselim glasom govori nam Anita Bahun.

U srpnju 2009. udomili su tri sićušna blizanca, Frana, Filipa i Jana (5,5). Bili su stari samo 45 dana, a doveli su ih ravno iz rodilišta. Tijekom 2012. godine su ih posvojili i postali im roditelji.

- Tada smo rekli kako bismo mogli još nekom djetetu pružiti dom i ljubav, a htjeli smo curicu. Na kraju smo dobili dvije curice i dečka - veselo nam govore.

U Biljevac su im 2013. došli Anna (6), Ivica (7) i Ivana (7). Udomili su ih i usrećili. Sad su velika i vesela obitelj puna ljubavi jednako prema svima. Posvojeni Fran, Filip i Jan prigrlili su udomljene prijatelje, a Stjepan i Anita ne rade nikakvu razliku među njima.

- Blizancima smo mama i tata, a za ostalo troje teta i striček. No oni nas samo tako zovu, razlika je jedino u tome - govore nam brižni roditelji i udomitelji.

Kažu kako im je izuzetna čast što su dobili priznanje Ponos Hrvatske, ali su iznenađeni jer su vrlo skromni ljudi.

Nisu očekivali dobiti trojke, ali su se brzo snašli s njima

Ništa za bebe nismo imali doma. Mama je otrčala u dućan po tri benkice i troje čarapice. Nismo ih stigli ni oprati, samo na brzinu prepeglati. Kad je Stjepan u rodilištu uzeo bebu u ruke, ukipio se od uzbuđenja, prestao je disati, a potekle su i prve suze, prisjeća se Anita prvih trenutaka.