Heroji 2014.



darko oreb

Godinama pomaže djeci s teškoćama u razvoju

Pomorac Darko mekog je srca, a najteže mu padaju problemi najmlađih s teškoćama u razvoju. Radi njih organizira brojne humanitarne projekte, a sav prihod daruje udrugama za rad s najmlađima

OPŠIRNIJE

Osim tri humanitarne izložbe na kojima su se prodavali njegovi unikatni radovi od inoksa, Darko je na kruzerima na kojima plovi već dva puta ugostio djecu iz udruge “Cvitić” iz Vele Luke.

- Moja najveća okupacija je zaslužiti njihov osmijeh – kaže pomorac iz Vele Luke, Darko Oreb (35). Zadnje četiri godine on nesebično pomaže djeci s posebnim potrebama s Korčule. Njegovi mali gosti i njihovi roditelji ukrcali su se u dubrovačkoj luci. Obišli su kruzer, MSC Fantasia, kupali se u bazenima te jacuzziju, posjetili teatar, a najviše su se oduševili 4D kinom. Darka je na angažman ponukala činjenica da tvrtka MSC za koju radi nesebično surađuje s UNICEF-om oko donacija za djecu u Africi i Brazilu.

- Vlasnik tvrtke MSC, Gianluigi Aponte mi je u tom smislu bio uzor pa sam htio na svoj način napraviti nešto i za našu djecu koja imaju posebne potrebe. Tako sam 2010. napravio prvu izložbu pod nazivom ‘Ovo je jedan mali dil za njihovo veliko srce’ - prepričao je Darko.

Tri godine kasnije darovao je radove za drugu izložbu, a ove godine napravio je i treću.Ukupno je prodao 87 radova maritimne tematike, brodova, barki i podmornica te slika inspiriranih svakodnevnim životom. Prihod od prve dvije izložbe išao je za udrugu “Cvitić” dok je prihod posljednje izložbe bio namijenjen udruzi Sv. Vicenca iz Blata. Darko je sretan jer zna da je sve otišlo u prave ruke.

U udrugama cijene Darkov altruizam

O Darkovom radu u udruzi “Cvitić” imaju samo riječi hvale.- Ja imam kćer s posebnim potrebama i imam motiv da budem angažirana u udruzi. Darko sve to radi iz čiste ljubavi - rekla je nasmijano Jasna Žuvela, predsjednica udruge Cvitić.