Heroji 2014.



Arian Bajrić

Spasio je život vozaču koji se davio u potoku

Auto je odletio u duboki potok i prevrnuo se na krov. Vozač je ostao prikliješten, u nesvijesti, s glavom pod vodom. Arian ga je vidio i odmah priskočio u pomoć. Izvukao mu je glavu i spasio mu je život

OPŠIRNIJE

U Mošćenici kraj Siska sredinom svibnja vozač se autom zaletio u potok. Bio je u nesvijesti, a glava mu je nakon prometne nezgode ostala pod vodom. Arian se tada upravo vraćao iz škole. Prijatelj mu je rekao kako mu se čini da je netko zapeo u potoku.

- Vidio sam tragove vozila na livadi prema potoku i potrčao. Prepoznao sam automobil Suzuki. U vozilu sam zamijetio vozača kako leži, s glavom pod vodom. Nisam znao je li živ ili mrtav. Ležao je nepomično - opisuje Arian dramatična zbivanja.

Uspio je otvoriti platneni pokrov na stražnoj strani automobila i uvući se u vozilo. Zatim je iz vode izvukao vozačevu okrvavljenu glavu i naslonio je na prsa istovremeno pokušavajući osloboditi unesrećenoga i izvući ga iz automobila.

- Unutrašnjost se sve brže punila vodom. Nisam bio svjestan životne opasnosti. Bio sam u hladnoj vodi do vrata i iako je sve trajalo tek nekoliko minuta, meni se činilo kao vječnost. Iznenada su se stvorila dvojica vatrogasaca. Razderali smo platneni pokrov i uz moje guranje iznutra oni su izvukli unesrećenoga, prepričao je Arian. Unesrećeni muškarac (53) zahvaljujući spretnom i domišljatom mladiću izvukao se samo s ogrebotinama i lakšim ozljedama. Iz sisačke bolnice izašao je sljedećeg dana. Arianu nikad nije zahvalio.

- Kada bih bio u prilici, ponovno bih išao spašavati ljude u nevolji, pogotovu u smrtnoj pogibelji - zaključio je Arian.

Borac od malih nogu najviše cijeni život

Arian se rodio prije termina, sa 6,5 mjeseci. Kao posljedica ostali su mu problemi s bubrezima. Stvaraju mu povišeni krvni tlak pa svakodnevno pije jake lijekove, a često je u bolnicama na kontrolama. Radi bolesti odustao je od hrvanja i nogometa.