Heroji 2014.



Prof. Lovrinić i OŠ Vazmoslav Gržalja

Prodaju čepove i novac uplaćuju bolesnoj djeci

Prodajući čepove s plastične ambalaže, djeca iz Buzeta prikupljaju novac za liječenje drugih mališana te pozivaju i ostale da im se priključe u akciji pomoći

OPŠIRNIJE

Buzetski osnovci s učiteljicom talijanskog jezika Snježanom Lovrinić već šest godina skupljaju i prodaju plastične čepove. Novac uplaćuju za bolesnu djecu.

Ovi mali humanitarci velikog srca ukupno su skupili gotovo pet tona čepova, a sav novac darovali su za liječenje. Do sada su pomogli u liječenju više od pet teško bolesnih mališana. Svojom humanošću i dobrotom potaknuli su i druge pa im danas čepovi u paketima pristižu iz cijele Hrvatske.

- Prije šest godina grad Buzet je nastojao prikupiti veliki iznos za operaciju jednoipogodišnjem Davidu Krušvaru. To je u Buzetu bila prva humanitarna akcija takvih razmjera. Od svoje tete koja radi u Domu za starije i nemoćne doznala sam da se u Italiji sakupljaju plastični čepovi i da se od dobivenih prihoda nabavljaju invalidska kolica, kreveti i ostala pomagala. To mi se činilo kao jako dobra ideja - prisjetila se prof. Snježana Lovrinić.

Plastične čepove PET ambalaže svih vrsta umjesto da završe na smetlištu učenici po dogovorenoj cijeni od 1,5 kunu za kilogram prodaju lokalnom poduzeću za preradu plastike. Humani i složni školarci sav novac od zarade daju za pomoć drugima. Puna najlonska vrećica čepova teži tek jedan kilogram pa baš i ne dobiju puno novca, ali njima je i ta kuna i pol po kilogramu dovoljna da pokažu svoju humanost i veliko srce.

Svatko se može uključiti u akciju

Mi nastavljamo s akcijom. Zadovoljni smo jer smo u proteklih šest godina pomogli puno djece. Tko želi može nam poslati čepove na adresu Osnovne škole „Vazmoslav Gržalja“ u Buzetu, 2. istarske brigade 18, poručuje učiteljica Snježana.