Heroji 2016.



Gloria Malin

Svoj život je posvetila spašavanju ljubimaca

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

OPŠIRNIJE

Vedra djevojka ne može ostati ravnodušna na patnje životinja, pa radi sve što može da im osigura budućnost

Sve što Gloria Malin (18) iz Zaprešića želi u životu je pomagati napuštenim kućnim ljubimcima i pronalaziti im novi dom. Projekt je započela u prvom razredu srednje škole i traje već četiri godine. Završila je Srednju veterinarsku školu i po struci je veterinarski tehničar, a udomljavanjem ljubimaca planira se baviti cijeloga života.

 - Od malih nogu jako sam vezana za životinje - priča ona. U ovom trenutku brine se za 24 psa, zamorca i kućnog štakora, a svima njima aktivno traži dom. Njezina obitelj za skrb o svim životinjama na godinu potroši oko 100.000 kuna, a samo za hranu na mjesec izdvaja oko 3500 kuna. Bez donatora to ne bi bilo moguće. 

Gloria svaki dan ustaje u sedam kako bi životinje nahranila, prošetala, oprala krevete i dala svima potrebne lijekove i tako cijeli dan, svaki dan. - Razmišljam si ja danas kako ovi moji svi petkom i subotom idu van, svi se tagiraju po klubovima, kafićima, ja ne pamtim kad smo prošli put bila vani, nekako ja radije svojim njuškama kupim kekse ili nešto,nego platim izlazak - napisala je na svom Facebook profilu prije dvije godine. Situacija je i danas ista. Životinje uzima iz skloni- šta, s ceste, od ljudi koji se više ne mogu brinuti ili gdje god joj jave da neka životinja treba pomoć. - Imam kolegice koje ne mogu primiti pse pa mi pomažu financijski i oglašavanjem, bez njih to ne bi bilo moguće. Pse treba odnijeti veterinaru kako bi ih pregledali i ustanovili da su zdravi, a onda ih udomljujemo. Najčešće ih udomimo u roku od mjesec dana – kaže Gloria. 

Nema neku najdražu životinju jer ih voli sve jednako. - Nema biranja ljubavi između njih, sve ih volim jednako – kroz smijeh kaže Gloria. Za sada ne može proširivati svoj projekt jer joj to financijske mogućnosti i nedostatak vremena ne dopuštaju. Sve pse cijepi čipira, stelizira i socijalizira. Tek potom kreće potraga za udomiteljem, a Gloria je njihova privremena teta čuvalica dok ne pronađu zauvijek dom. - Ovo je nešto za što sam stvorena, to je dio mene i nastavit ću ovo raditi cijeli život - završila je Gloria sa smiješkom. 

Ona je dobra vila nesretnih duša

Tijekom četiri godine, Gloria je uspješno udomila oko 200 napuštenih pasa, četiri štakora, pet mačaka, dva kunića, četiri zamorca i jednog tvora. Nove vlasnike pronašla im je koristeći društvene mreže, oglasnike i poznanstva. Sad traži dom za 24 psa.