Heroji 2016.



Valamar Riviera

Omogućili su besplatno ljetovanje za 1000 djece

FOTO: Valamar Riviera

OPŠIRNIJE

Svake godine Valamar ugosti do 400 djece, a najviše ih dirnu pisma zahvale koja dobiju od mališana

Mališani svake godine borave u 25 hotela i ljetovališta te 13 kamping ljetovališta u Valamarovim objektima od Istre i otoka Krka pa sve do Dubrovnika. Djeca na moru borave oko četiri dana. Već treću godinu za redom, Valamar Riviera uspješno provodi program Tisuću dana na Jadranskom moru u okviru kojeg osigurava besplatno ljetovanje za djecu bez odgovarajuće obiteljske skrbi, djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, djecu s određenim zdravstvenim poteškoćama kojima bi boravak na moru koristio u smislu liječenja ili oporavka, te djeci s posebnim potrebama. Djeca su svih uzrasta, od godinu dana starosti pa sve do 18 godina, a većina nije nikada bila na moru. Posebnu vrijednost ovom programu daje činjenica da se u njega kroz različite volonterske aktivnosti uključuju brojni zaposlenici Valamar Rivijere.

 - Djeca se smještaju u objekte s 3 ili 4 zvjezdice s uslugom pansiona te naši zaposlenici za djecu organiziraju brojne sportske i animacijske aktivnosti. Osim programa u objektima, djeca upoznaju i destinaciju u kojoj borave, običaje, uče nove stvari, a sklapaju se i brojna nova poznanstva i prijateljstva, što za djecu jako puno znači - naglasila je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamar Rivijere. 

Nakon nezaboravnog ljeta na moru, pristižu brojne zahvale udruga, škola i institucija ali i brojna pisma djece koja su, kako kažu u Valamaru, najljepša nagrada i dokaz vrijednosti ove inicijative. U okviru ove akcije ljetuju djeca iz svih dijelova Hrvatske a najčešće iz kontinentalnih krajeva. - Svakako ćemo i dalje nastaviti tu tradiciju. Akcija pokazuje sve veći uspjeh iz godine u godinu te je sve više zainteresiranih udruga i škola, a nažalost i potrebite djece i mladih kojima iskustvo boravka na moru puno znači, kako u pogledu pozitivnih utjecaja na zdravlje, tako i na njihovo aktivnije uključivanje u zajednicu - rekla je Arhanić. Projekt nastavljaju i u 2017. godini, a ističu kako im sve više prijava dolazi za djecu iz siromašnih obitelji

Raspored im je pun  zabave i igre

Ljetovanje započinje doručkom i odlaskom na plažu. Djeca koriste dječja igrališta ili se uz pomoć animatora bave različitim sportskim i drugim aktivnostima. Neki od njih čak provode i nastavne aktivnosti ljetnih škola. U večernjim satima organiziraju disco.