Heroji 2007.



VANESSA TRAVANČIĆ (6)

Osijek

Svoje božićne darove poklonila je siromašnoj djeci. Vanessa je u prosincu 2007. roditeljima rekla da bi siromašna i bolesna djeca trebala dobiti sve darove koje je ona dobila. Stavila je na hrpu lutke i slatkiše te odlučno rekla da su oni potrebniji drugima. Od početnih 20 paketića darova, hrpa je porasla na stotinjak. Darove je odnijela djeci u vukovarskoj bolnici, djeci u udruzi Breza te siromašnim obiteljima.

OPŠIRNIJE

Šestgodišnja Vanessa Travančić iz Osijeka vratila se iz vrtića i šokirala roditelje - svojom dobrotom. Roditeljima je rekla kako bi željela pripremiti i odnijeti darove za Božić siromašnoj i bolesnoj djeci. Roditelji su se pogledali, a mami Mirjani nije preostalo ništa drugo nego udovoljiti kćerinoj najvećoj božićnoj želji. Vanessa se odmah odrekla svih svojih darova i slatkiša koje je dobila za Svetog Nikolu, donijela je sve još zapakirane lutke koje je imala, a zajednički su otišle kupiti i sve ostalo što je potrebno da načine poklone za djecu.

- Kupile smo još slatkiša, igračaka, ukrasnih vrpci i čestitki. Ispričala sam to svojim prijateljicama na poslu pa su se i one odlučile uključiti te također donijele slatkiša, a pozamašan paket poslala nam je i prijateljica iz Njemačke. Dvadesetak paketića koje smo Vanessa i ja zapakirale pretvorilo se u stotinjak, a očekujemo prikupiti još - kaže ponosna mama Mirjana.

Darove je odnijela dvjema višečlanim obiteljima iz Vukovara, Nataši i Ivanu Kellu s desetero djece te samohranoj majci Oliveri Stevanović i njezinoj djeci, dječjem odjelu bolnice u Vukovaru, siromašnoj djeci OŠ Grigor Vitez i bolesnoj djeci iz udruge Breza