Heroji 2008.



IVANA DRČEC (30)

Zagreb

Na nagradnoj igri 24sata skupljala je kupone za glavnu nagradu – stan. Uvjerena kako bi taj dobitak više trebao njezinoj teško bolesnoj prijateljici koja je čekala transplantaciju bubrega, kupone je poslala s njezinim imenom. I izvukli su upravo te kupone. Ivana (na slici desno) iskreno se razveselila prijateljičinom dobitku vjerujući da bi svatko na njezinom mjestu učinio isto.

OPŠIRNIJE

Trebaju mi tvoja adresa i broj telefona na koji ćeš biti dostupna, napisala je Ivana Drčec (30) u SMS poruci prijateljici Anđelini Jurčević (28) prije početka nagradne igre 24sata “Dva tjedna stana vrijedna”. Ivana je 14 dana kupovala 24sata, izrezivala kupone i na njih upisivala prijateljičine podatke. I posrećilo joj se! Glavnu nagradu osvojila je upravo Angelina. Dobila je stan od 39,45 kvadrata u Laništu. Živi s roditeljima u Španskom u Zagrebu, već deset godina tri puta na tjedan ide na dijalizu i čeka transplantaciju bubrega. Ivana, koja također živi s roditeljima u Zagrebu, nema svoj stan. Nikad nije smogla hrabrosti darovati Angelini svoj bubreg, no učinila je puno više.

- Možda je nekima čudno što sam joj prepustila stan, ali htjela sam joj pomoći da nekako riješi svoj problem. Ako joj ikad zatrebaju dodatna sredstva za liječenje, barem ima neku sigurnost - kaže skromna Ivana.

Upoznale su se prije osam godina na hodočašću u Međugorju. Odmah su se zbližile i do danas ostale nerazdvojne.

- Ona je stvarno predobra. Ovakvi prijatelji su rijetki i ja ću joj zauvijek biti zahvalna - rekla je Angelina.

Zbog svog velikog srca Ivana je ovogodišnja dobitnica nagrade Ponos Hrvatske.

SVOJ STAN ĆE KUPITI

Ivana Drčec s roditeljima živi na zagrebačkom Črnomercu. Diplomirala je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Vlasnica je i direktorica tvrtke Cyclops za projektiranje i razvoj informacijskih sustava. U potrazi je za svojim idealnim stanom koji će si kupiti na kredit.