Heroji 2008.



IZABELA JINDRA (4)

Bjelovar

Hrabra djevojčica ustrajno se borila protiv zloćudnog tumora i leukemije. Liječnici su smatrali da ima vrlo malo šansi za oporavak, no velika snaga potpomognuta roditeljskom ljubavlju učinila je čudo. Nakon dugih boravaka u bolnici, malena se izborila za svoje pravo na život. Danas je vedro i zdravo dijete koje najviše vesele kućni ljubimci, a ponosno nosi majicu s natpisom “Tatina mala princeza”.

OPŠIRNIJE

Ovo sam ja dok sam bila mala, to sam ja u malom bazenčiću, prstićem nam je 3,5-godišnja Izabela Jindra iz Hercegovca kraj Bjelovara pokazivala slike u albumu. Većinu su roditelji snimili u bolnici, gdje je malena provela pola života. Krajem 2006. godine liječnici su joj dijagnosticirali akutnu limfnu leukemiju. Malena je više od godinu dana provela u Dječjoj bolnici u Zagrebu. Priključena na aparate, kroz tihi, umorni plač ponavljala je majci da je boli. Izabela danas plijeni sjajnim i bistrim pogledom. Sve je zanima, stalno trčkara, a vremena za popodnevno spavanje često nema. Roditelji Mira (43) i Veno (45) svako jutro odjure do parka, gdje se Izabela na najdražem drvenom konjiću ljulja svom snagom. Živahna djevojčica navikla je mjesecima nositi iglu u desnom ramenu, četiri puta na dan piti lijekove i tjedno odlaziti na kontrole. Uskoro istječe godina dana remisijskog održavanja.

- To znači da nema znakova aktivnosti tumorske bolesti. Nakon 52 tjedna će prestati uzimati lijekove i povremeno dolaziti na kontrole - objasnila je liječnica Gordana Jakovljević.

Što vrijeme bude više odmicalo, manja je vjerojatnost da će se bolest vratiti.