Heroji 2009.



N. KONTOŠIĆ (37) I D. PARONIĆ (40)

Pula

Vozače autobusa na liniji iz Pule u Padovu u Italiji bezrazložno je lovačkim nožem u Padovi napao podivljali mladić. Uzajamno si spašavajući život, obojica su pretrpjela teške ozljede. Nadljudskom snagom razjarenog mladića uspjeli su izgurati iz autobusa I pobjeći. Policija ga je pronašla nakon četiri dana. Otkrilo se kako je podivljali mladić bio ljut jer ga na stanici nije dočekala majka...

OPŠIRNIJE

Mladić je u autobusu bio depresivan. Najprije je sjedio otraga, a kako su putnici po malo izlazili, sjeo je naprijed kraj starije gospođe. Počeo joj je govoriti da mu je teško i da će se ubiti i zato nam je bio sumnjiv, prisjetili su se vozači autobusa Nenad Kontošić (37) iz mjesta Orihi i Damir Paronić (40) iz Goleševa na Brabanštini. U veljači su vozili autobus tvrtke Brioni-Pula u Padovun u Italiji. Na peronu u Padovi izašlo je 20-ak putnika, svi osim mladića (19). On je izvadio lovački nož. - Ubo me u desno rame i sve mi je rasjekao. Mišić, tetive, živac, sve. Pao sam u autobusu, a pomahnitali mladić krenuo je prema Kontošiću. On je bio u stražnjem dijelu autobusa i skupljao je smeće. Nož mu je zario u ledja  - priča Paronić kojeg su prebacili u obližnju bolnicu.

Operacija je trajala oko pet sati, a liječnici su mu uspješno spojili ozlijeđeno tkivo. Još se oporavlja od posljedica. Kontošić se u listopadu vratio na posao. Nož mu je prošao 10 centimetara od bubrega. Imao je četiri šava. Napadača su nogama i rukama uspjeli izgurati van iz autobusa, zatvorili su vrata i odvezli se. Policija ga je pronašla nakon četiri dana prisjećaju se dva prijatelja. Nakon te tragedije nisu susreli napadača, ali posao vozača kažu, ne bi mijenjali nikada.

TVRTKA JE OBITELJIMA PLATILA PUT DA BUDU UZ HEROJE

U vrijeme dok su Kontošić i Paronić boravili u bolnici u Padovi u Italiji, tvrtka Brioni organizirala je prijevoz za njihove obitelji, kako bi bili uz dečke dok se ne oporave. Paronić ima čak 21 godinu staža u Brionima, a Kontošić 17 godina. Obojica vole voziti autobuse, a u tvrtki ih cijene zbog njihova poštenja i nesebičnosti.