Heroji 2010.



F. TOPIĆ (10), S. PRGOMET (10)

Split

U ljetno predvečerje na bazenu hotela u Podstrani ostala su samo djeca. Dječak (3) iz Njemačke počeo se utapati, a hrabre Sunčica i Filipa bez razmišljanja skočile su za njim u vodu i izvukle ga na sigurno....

OPŠIRNIJE

Toga smo se dana nas dvije dobacivale s djevojčicom i dječakom iz Njemačke loptom u bazenu. Nakon toga Sunčica i ja smo se pošle tuširati u blizini, a mali dječak je valjda htio dohvatiti loptu koja je ostala u bazenu i samo se prevrnuo unutra. Kad sam se okrenula i vidjela da je na dnu bazena, obje smo skočile unutra poput Spidermana, opisala je Filipa Topić (10) kako su ona i njezina najbolja prijateljica Sunčica Prgomet (10) spasile život njemačkom dječačiću (3).

- Kad sam vidjela da je dječak potonuo nadno bazena uhvatio me strah, ali ni Filipa ni ja nismo puno razmišljale, već smo odmah skočile i izvukle ga van. Čim smo ga iznijele iskašljao je puno vode. Iako se prepao i plakao, vidjele smo da će biti dobro, te nam je laknulo, ispričala je sramežlijvo Sunčica.

Djevojčice su tih dana bile u Podstrani kod Sunčičine bake. Tako su i ostale kupati se na malom hotelskom bazenu. Roditelji dječaka koji su bili u blizini uopće nisu do dolaska sina shvatili da se umalo utopio. U blizini bazena nije bilo gostiju i osoblja hotela, a dječakov pad u bazen nisu zamijetili niti kupači na desetak metara udaljenoj plaži. Srećom su tamo bile hrabre djevojčice.

DJEVOJČICE PLANIRAJU POSTATI TENISAČICA I BALERINA

Sunčica je naučila plivati s četiri, a Filipa već sa tri godine. No, kad odrastu ne zanima ih karijera spasiteljica na plaži. Naime, Sunčica se već ozbiljno bavi baletom, a Filipa predano trenira tenis i želi postati vrhunska profesionalka kao Serena Williams.