Heroji 2010.



ZAGREBAČKI HEROJI

Na zagrebačkom Mostu slobode na satnika Marka Pavkovića autom je naletjela pijana vozačica i smrskala mu obje noge. U pomoć su mu priskočila trojica mladića, a on je smogao snage i oprostio vozačici...

OPŠIRNIJE

Pa gdje si prijatelju, srdačno su povikali Domagoj Jaguljnjak (27) i Branimir Miletić(27) čim je satnik Marko Pavković (43) otvorio vrata karlovačkog doma. Iako se znaju tek osam mjeseci, pozdravili su se kao stari znanci. Spojila ih je tragična nesreća satnika Pavkovića, na kojeg je 17. ožujka na Mostu slobode u Zagrebu naletjela pijana profesorica Bernardina Petrović i smrskala mu obje noge. Branimir, Domagoj i Siniša Škrinjarić (25) prvi su mu pritrčali u pomoć. Iako su ga posjećivali i u bolnici, napokon su ga vidjeli oporavljenog, no Siniša je bio spriječen.

- Ne dao Bog da se opet nađem u takvoj situaciji, no da treba, opet bih to napravio

- složno su rekli Branimir i Domagoj, te strpljivo satniku Pavkoviću prepričavali detalje te kobne noći u kojoj je izgubio obje noge. Ispričali su mu da je bio priseban i da je komunicirao s njima, te da su vikali na njega kad je ušutio. Pavković se odlično naviknuo na proteze i čeka trenutak kad će se preseliti u zagrebački stan koji mu je osigurao MORH. Sa Bernardinom Petrović postao je i ostao odličan prijatelj. Domagoj, Branimir i Siniša su ponos Hrvatske jer su mu pritrčali u pomoć, a Pavković zato što je oprostio profesorici.

PREŽIVIO MISIJU U AFGANISTANU, A STRADAO U ZAGREBU

Satnik Pavković sletio je 16. ožujka oko 18 sati na Pleso. Oko ponoći na Mostu slobode pukle su mu obje gume. Izašao je po trokut, a tada je na njega naletjela profesorica Bernardina Petrović. Liječenje i rehabilitaciju završio je u kolovozu.