Heroji 2010.



MARKO TOMIĆ(21), IVAN MRKIĆ(27)

Biograd

Vozeći se magistralom kraj Biograda, Marko I Ivan vidjeli su kako se iz šume diže gusti crni dim. Zaustavili su se provjeriti o čemu je riječ I vidjeli su kako gori automobil. Vozač je sjedio unutra. Obojica su, riskirajući život, priskočila u pomoć. Izvukli su unesrećenoga samo nekoliko sekundi prije nego što je auto doslovno eksplodirao.

OPŠIRNIJE

Vidio sam da Opel Astra gori do pola i da će eskplodirati svaki tren. Marko je na cesti zaustavljao aute kako bi nam netko pomogao. Otvorio sam stražnja vrata, a val vrućine i dima me zapuhnuo. Zbog ulaska kisika vatra je još jače buknula! U autu se nije vidjelo baš ništa. Viknuo sam Marku da je netko unutra.

Uhvatio sam ga za nešto, od dima nisam vidio ni što, i izvlačio iz auta. Stigao je čovjek kojeg je Marko zaustavio i pomogao mi izvlačiti vozača. Izašli smo i odmaknuli desetak metara. Tada je automobil ekplodirao tako jako da su se automatski zapalila okolna stabla! Udar nas je zahvatio i odgurnuo, ali nismo pali nego smo nastavili. Bila je to prava filmska eksplozija i zaglušujući prasak. Vozač je rekao da je bio sam u autu. Marko je ipak pretražio okolicu za svaki slučaj da nije tko ispao iz auta jer je unesrećeni bio bunovan. Došli su vatrogasci, policajci i hitna, a mi smo otišli. Pitali su nas za naše podatke, ali smo se našalili da smo Cobra 11 i nastavili smo put Murtera

– kazuju hrabri Ivan Mrkić (27) i Marko Tomić (21). Riskirajući vlastiti, u studenom su na zadarskoj periferiji kraj Zemunika spasili život vozaču Ž.B.(42). Čovjek ih nikada nije nazvao niti im zahvalio.

MARKO JE ELEKTRIČAR, NO NA ŽALOST NEMA POSLA U STRUCI

Volio bih biti na mjestu dvojice glumaca iz Cobre. Na žalost, nezaposlen sam te samo ponekad odradim koji poslić kao električar, za što sam se školovao. Ljeti vozim brod za parasailing te iznajmljujem jet-ski-je, no nakon sezone nema posla, kaže Marko.