Heroji 2012.



MARIO MANDŽUKIĆ

Svojim novcem pomaže bolesnima i siromašnima

Slavnog nogometaša uspjeh nije promijenio. Dapače, otvorio mu je nove mogućnosti koje je on iskoristio da pomogne drugima

OPŠIRNIJE

Beskompromisan na terenu, slavni nogometaš Mario Mandžukić puno je puta pokazao da ima veliko srce.

- Mario često pomaže razne humanitarne akcije, samo ne želi da se to sve zna. Samozatajan je kad su u pitanju donacije za djecu, i samo dio onoga što radi isplivao je u javnost. Često pomogne i šuti i njegova želja je da se o tome ne govori - rekao je jedan od Mandžukićevih suigrača iz reprezentacije.

Napadač Bayerna je sredinom rujna uplatio donaciju od 75.000 kuna na žiro račun za operaciju male Zadranke Stephanie Milda. Pročitao je Mandžo na portalu 24sata da je maloj Stephanie hitno potrebna operacija. Uplatio je novac i otišao na još jedan trening.

- Drago mi je da sam mogao pomoći malenoj Stephanie - poručio je skromno napadač Bayerna preko glasnogovornika HNS-a Nevena Cvijanovića. Slavni međunarodni nogometaš na terenu se dokazao, a izvan njega je čovjek koji je spreman pomoći mnogima s financijskim problemima. Naročito djeci.

Lani u listopadu posjetio je Specijalnu bolnicu za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak. Družio se s mališanima, koji su bili oduševljeni jer im je u goste stigla velika nogometna zvijezda.

Mandžo je djeci tad donirao 10.000 kuna zarađenih snimanjem televizijske reklame. Godinama je pomagao prijatelju iz Slavonskog Broda koji je bolovao od karcinoma. Kupovao mu je lijekove, uplaćivao novac za liječenje, a njegova smrt u kolovozu teško ga je pogodila.

MARIO JE SLAB NA DJECU, ČESTO SE DRUŽI S NJIMA

Slavni nogometaš uvijek je isticao kako ga djeca najviše dirnu. Mališani su uvijek među prvima dobili autogram, dres ili osmijeh. Često pomaže siromašnim sugrađanima s više djece.