Heroji 2012.



VANJA ANDRIOLLO

Plesom i pjesmom je pobijedila tri karcinoma

Ona zna sve o Facebooku i Twitteru, a mladalački duh ne dopušta joj da posustane unatoč stravičnim dijagnozama bolesti s kojima se morala suočiti

OPŠIRNIJE

Za liječnike je Vanja medicinsko čudo, jer uspjela je pobijediti rak bubrega, crijeva i jetre. Ona uživa u svakoj sekundi života, a upisala je i fakultet.

- Živim punim plućima i nedam se. Svi su me otpisali kada sam oboljela,a ja sam prošla bez kemoterapija i zračenja, jer sam ih glatko odbila i evo, i danas sam živa i jača nego ikad! - kazala je Vanja, koja živi na relaciji Pula-London. 

Upisala je studij engleskog jezika na Cambridgeu u Londonu,gdje je, kaže, najmlađi student. Usto, prije osam godina počela je plesati salsu i kizombu. Kaže da se osjeća kao da ima 23 godine. Njezin suprug preminuo je prije deset godina, njoj u zagrljaju.

- Dok sam prije 4 godine plesala salsu na podiju, oduzeo mi se donji dio tijela. Dijagnoza je bila rak bubrega, i odmah su mi izvadili desni bubreg, a nakon 2,5 godine na novim pretragama su otkrivene metastaze debelog crijeva i jetre -  rekla je. 

Izvadili su i 22 centimetra crijeva i 30 metastaziranih komada jetre, a preventivno joj je uklonjena i žuč. Nije klonula duhom i tijelom već se izborila i ozdravila.

- Ovu nagradu posvjećujem svom dragom mužu koji me nikada nije napustio i koji pleše sa mnom  sve ove godine. Njemu puno dugujem - dodala je Vanja puna života.