Heroji 2013.



GOJKO JELIČIĆ I ZLATKO JOVANOVSKI

Naoružanog pljačkaša su hladnokrvno predali

Suočeni sa naoružanim razbojnikom, hrabri muškarci nisu mu dopustili da pobjegne nego su policiju uputili na njega

OPŠIRNIJE

Ušavši u Hrvatsku lutriju na Savici, naoružani lopov izvadio je pištolj i djelatnicima uzeo torbu punu novca. 

Pljačku je vidio umirovljeni policajac Gojko Jeličić (53). On je 14. rujna uvečer prvi javio policiji što se zbiva. Potrčao je za lopovom koji je bježao s torbom punom novca i oružjem. Otrčao je do susjedne zgrade pa u obližnji park koji je bio pun djece. Gojko mu je bio za petama i mobitelom svakog trenutka javljao policiji gdje se nalaze. Lopov je došao do pothodnika ispod Držićeve.

- Tu me je bilo najviše strah. Već je primjetio da ga slijedim, a na izlazu iz pothodnika nisam mogao vidjeti gdje je. Mogao me lako upucati - kazao je Jeličić. Tad su stigla dva policajca i Gojko ih je upozorio da je pljačkaš naoružan. 

Znojan i zadihan, lopov je ušao u taksi Zlatka Jovanovskog (59).

Uznemirio se kad je nakon nekoliko sekundi vidio policajce ispred nas. 

- Ja ga pitam 'Jel to tebe natjeravaju'. On kaže, ne ne – ispričao nam je Zlatko. 

Kako su se policajci približavali s isukanim pištoljima sve mu je postalo jasno. Krenuo je autom prema njima, blicao im i naglo stao ispred njih. Dovezao im je kriminalca ‘pred noge’.

Policajac je naredio pljačkašu da izađe a zatim pokušao izvana otvoriti vrata. Kriminalac je izvukao oružje i još sjedeći pucao u policajca. Ispalio je još dva metka i tako raznio prozor stana susjedne zgrade. Policajci su ga savladali i priveli. Gojkoi Zlatko ne dvoje kako bi opet učinili isto unatoč opasnosti.

Pljačkaš ima veliki dosje

Pljačkaš je već od prije poznat policiji zbog razbojništva i droge. Liječeni je narkoman. Ove godine je izašao iz zatvora, kupio je pištolj i nastavio je pljačkati. Uz ovo, sude mu za još petnaestak kaznenih djela.