Heroji 2013.



VENAD ŠTABI

Spasio život ženi koja je skoro ispala iz vlaka

Brzom i pribranom reakcijom hrabri Venad spriječio je tragediju i spasio život ženi koja je umalo završila pod kotačima vagona. Uhvatio ju je za ruku i čvrsto je držeći s njom iskočio iz jurećeg vlaka

OPŠIRNIJE

Samo sam osjetila da su mi noge u zraku i da se krećemo, a onda smo se našli na betonu perona, priča spašena Terezija Bogozalec (73).

Da nije bilo Venada, tko zna kako bi cijela priča završila. A problemi za nesretnu Tereziju započeli su sredinom studenog u Ludbregu. Ondje je pokušala sići s putničkog vlaka na relaciji Varaždin - Koprivnica. Vlak je krenuo dok je ona pokušavala sići. Ostala je prikliještena. Venad koji se našao u blizini izvukao ju je iz zamke. Zahvalila mu je i rekla da će sići na sljedećoj stanici. Strpljivo je dočekala sljedeće stajalište u Čukovcu. 

Čim su se vrata otvorila krenula je niz stepenice, no opet ista priča. Vlak je počeo voziti kad joj je noga dotaknula tlo.

- Kako sam bio uz nju i pomagao joj pri silasku, uhvatio sam je za ruku jer bi pala ravno pod kotače. Noge su joj se vukle po podu, djevojke u vagonu su vrištale, ali nikoga nije bilo. Shvatio sam da je neću moći dugo tako držati i odlučio iskočiti s njom iz vlaka. Odrazio sam se što sam dalje mogao. Pali smo na plato, a vlak je otišao - ispričao je Venad Štabi (30) iz Ludbrega. 

On i Terezija slažu se kako je prometnica na stanici iz nepoznatog razloga prerano dala znak vlaku da može krenuti.

Iako su im kuće udaljene jedva 500 metara jedna od druge, tek su se tada upoznali. U HŽ-u su tada najavili istragu,ali rezultate nisu objavili.

Zaradila ogrebotine i modrice po nogama

Terezija kaže kako je zahvalna Venadovim roditeljima što su mu usadili dobrotu. Iako šokirana incidentom, izvukla se samo s natučenom natkoljenicom i ogrebotinama. S obzirom na činjenicu da je mogla izgubiti život, ove ozljede nisu joj toliko strašne.